Planet Interim Indext

Stand van de interim markt, de Planet Interim Index 2022

Analyse van de online markt voor interim managers, consultants en hoger opgeleide freelance specialisten op basis van duizenden nieuwe en bijgewerkte interim profielen en ruim 86.300 opdrachten die in 2022 door Planet Interim met aangesloten professionals werden gematcht.

De opdrachten zijn op Planet Interim geplaatst of door Planet Interim geïnventariseerd bij 350+ bemiddelaars en MSP's. Check voor een actuele tariefindicatie en benchmarkrapportage per opdracht of interim vacature onze tariefindicator.


Planet Interim Index 2022

De vermelde wenstarieven per uur zijn gebaseerd op een gewogen gemiddelde per vakgebied in 2022. Het tarief is samengesteld door per vakgebied binnen iedere onderliggende functiegroep het aantal nieuwe of bijgewerkte professionals met hun gemiddeld gewenste uurtarief mee te wegen. Dit betekent dat functiegroepen van verschillende niveaus binnen een vakgebied meewegen.
Planet Interim ziet het als haar missie om de inhuur van interim managers, consultants en freelance specialisten transparanter en daarmee eenvoudiger en voordeliger te maken, waarbij het verschil tussen wenstarief en ontvangen tarief zo klein mogelijk wordt gemaakt.
Meer informatie.