Een speciaal aanbod voor detacheerders, consultants en netwerkorganisaties

Planet Interim is een van de bekendste online sourcing en matching tools voor interim managers en freelance specialisten. Nu biedt het platform een hybride company account waarmee detacheerders, consultancy bureaus en netwerkorgansiaties zowel nieuwe professionals kunnen vinden voor eigen opdrachten alsook nieuwe opdrachten voor eigen professionals. Ook talentpooling en branding van het werkgeversmerk worden gefaciliteerd. De voordelen op een rij via een Q&A met Niels van Berkel, oprichter van Planet Interim.

Planet Interim richtte zich met name op interim-managers en freelance professionals. Vanwaar deze beweging naar detacheerders en consultancy?
Van Berkel: “Dit is een aanvulling. Het platform richtte zich altijd al op alle soorten interim werk voor hoger opgeleiden, zeg maar alles dat ‘niet vast’ is, dus ook adviesopdrachten. We merkten de laatste jaren dat consultancy bureaus en detacheerders via ons platform niet alleen naar nieuwe professionals voor hun projecten zochten maar dat zij ook hun eigen mensen op de interim en consultancy markt wilden kunnen vertegenwoordigen.

Omdat de beste professionals schaars en gewild zijn, is het voor consultancy organisaties belangrijk om aan hun goede naam als werkgever en opdrachtgever te werken. Het is dan zinvol om ‘top-of-mind’ te blijven bij professionals, ook als deze na afloop van een project een nieuwe opdracht zoeken of al elders werken. Als je dan als organisatie zichtbaar kan blijven door een hybride account te gebruiken die ook de zichtbaarheid en arbeidsmobiliteit van professionals vergroot, sla je twee vliegen in een klap.”

Hoe gaat dat dan in zijn werk?
Van Berkel: “De adviesorganisatie of detacheerder krijgt een eigen hybride company account op ons platform waarmee zij hun eigen projecten en opdrachten kunnen publiceren waarop interim managers, consultants en freelance specialisten kunnen reageren. Ook kan de organisatie interessante mensen makkelijk proactief benaderen. Als een relevante professional zijn of haar profiel actualiseert of zich bij ons aanmeldt, dan ontvang je automatisch een seintje. Hierdoor bouw je eenvoudig talent pools op.”

Dan heb je de pet op van opdrachtgever die zoekt naar mensen, wat is er nieuw?
Van Berkel: “Klopt, het leuke is dat je met het hybride company account nu twee verschillende petten kunt opzetten; het is nieuw dat je nu zowel nieuwe professionals kunt vinden voor eigen opdrachten alsook nieuwe opdrachten kunt vinden voor eigen professionals. Via het hybride account van het bureau kunnen eigen professionals worden aangesloten, die ieder een abonnement met persoonlijk dashboard bij Planet Interim krijgen, voorzien van het bedrijfslogo en dergelijke. Vervolgens worden de aangesloten professionals via ons platform dagelijks automatisch gematcht met meer dan 1.000 actuele interim opdrachten en consultancy projecten van aangesloten opdrachtgevers, ruim 300 bemiddelaars, 'brokers', 'MSP’s' én opdrachten op social media.

Als een van de aangesloten professionals beschikbaar komt, worden zowel potentiële opdrachtgevers alsook onze veel gevolgde social mediakanalen automatisch op de hoogte gebracht. De professionals kunnen in zoekresultaten herkenbaar worden gemaakt voor potentiële opdrachtgevers door het bedrijfslogo op hun profiel. Zo vallen je eigen professionals nog meer op voor potentiële opdrachtgevers.”

Dat lijkt bewerkelijk om professionals individueel te managen, kan dat ook centraal?
Van Berkel: “Je bepaalt per professional of deze ook zelf het professionals account kan beheren en alle service e-mails met opdrachten van ons ontvangt. Maar je kunt het ook alleen centraliseren doordat wij het aanbod van opdrachten en projecten meteen automatisch over je hele portfolio van professionals heenleggen. Bij een match met slechts een of meer professionals uit je pool ontvangt je organisatie een alert van ons. Zo kan je centraal managen, terwijl je op individueel niveau actie kunt ondernemen.”

Hoe profileert de adviesorganisatie zich dan als goed werk- of opdrachtgever?
Van Berkel: “De consultancy organisatie profileert zich als een goed (voormalig) werk- of opdrachtgever, doordat professionals óók na afloop van de samenwerking hun account bij Planet Interim kunnen behouden. Zo geef je tijdelijke medewerkers een tool mee waarmee zij zich op de markt kunnen presenteren en ook automatisch gematcht worden met 1.000 opdrachten per dag. Zo investeer je in hun arbeidsmobiliteit terwijl de professional het bureaulogo op het dashboard en op al onze communicatie blijft zien. Zo blijf je automatisch ‘top-of-mind’ bij professionals met wie je eerder samengewerkt hebt.”


Voorbeeld hybride account dashboard voor detacheerders, consultancy of netwerkorganisaties, met eigen opdrachten én professionals:

Hybride Account Dashboard

Het hybride company account gebruiken? Dat kan al vanaf 20 premium jaarlidmaatschappen!

Een detacheerder of consultancy organisatie kan het hybride company account gebruiken door minimaal 20 premium jaarlidmaatschappen voor hun aan te sluiten professionals af te nemen. Er geldt een introductiekorting van 25%, waardoor de prijs per premium account nu €75 per jaar bedraagt (ex. btw), in totaal dus vanaf € 1.500 (ex. btw) per jaar.

Deze premium lidmaatschappen kunnen worden verstrekt aan professionals die door de organisatie worden vertegenwoordigd of bijgestaan. De professionals kunnen zich inschijven via een speciale partner registratielink of hun profielen worden door de contactpersoon vanuit het dashboard van het hybride company account aangemaakt. Daarna krijgen ook de professionals hun eigen account dashboard met vermelding van het organisatielogo en de organisatienaam. De premium lidmaatschappen kunnen worden gepauzeerd indien een professional in opdracht zit of op vakantie is, zodat geen dag van de investering verloren gaat. Ook kunnen te faciliteren professionals eenvoudig worden overgedragen aan een collega.

Voorbeeld Professionals Premium Account dashboard met naam en logo van de organisatie met het hybride company account:

Professionals Account Dashboard

Professionals nodig? Plaats meteen gratis opdrachten

De eerste tien opdrachten die je met je hybride of 'gewone' company account per maand op Planet Interim plaatst zijn overigens altijd gratis. Pas vanaf de elfde opdracht wordt €4,95 servicekosten per opdracht berekend. Als opdrachtgever of bemiddelaar is het interessant om al je interim opdracht(en) en project(en) op ons platform te plaatsen. Je genereert voor je organisatie en de opdrachten altijd relevante exposure!

Als je opdrachten plaatst:

  • matchen we je opdrachten automatisch met onze leden; 
  • delen we de opdrachten voor je op onze drukbezochte sociale media kanalen;
  • ontvang je makkelijk vergelijkbare profielen met motivatie en tariefindicatie;
  • is contact leggen met of afwijzen van kandidaten een fluitje van een cent;
  • garanderen we een scherp inkoop uurtarief door onze veilingtechnologie;
  • betaal je géén bemiddelingsfee, omdat wij een sourcing tool zijn en nadrukkelijk géén bureau, en
  • kan je de uitgespaarde fee, tot wel 24% in het hogere segment, delen met de professional waardoor je beter betaalt én tegelijk bespaart op inhuur!

Total package: onbeperkt opdrachten plaatsen én een hybride company account gebruiken?

Voor €950,- (ex. btw) kan je organisatie zes maanden onbeperkt opdrachten plaatsen. Je ontvangt ruim 20% extra korting en bent zeker dat je investering beperkt is, ongeacht het aantal opdrachten dat je plaatst. Het is mogelijk om een API-koppeling met Planet Interim te maken of om ons een RSS of XML feed met relevante opdrachten aan te leveren. Ook kan je koppelen via InGoedeBanen, Recruitment Technologies, Mimir, Broadbean e.d.

Dit betekent dat je organisatie voor een investering vanaf € 2.450,- (ex. btw) per jaar een onbeperkt aantal opdrachten kan plaatsen en twintig premium lidmaatschappen kan afnemen, waarmee je het hybride company account mag gebruiken. Dit kan eventueel uitgebreid worden met eigen partnercompany pagina's, banners en aanvullende exposure via onze social media kanalen en nieuwsbrieven. Als dit gewenst is, maken we een voorstel op maat.

Als je nu het best beoordeelde self-sourcing en matching platform wilt gebruiken, stuur ons dan een bericht zodat wij deze speciale deal kunnen opzetten en je snel van start kunnen laten gaan. Binnen twee weken ben je actief! Wil je eerst meer informatie of wil je dat wij het account voor je organisatie opzetten? Geen probleem, neem gewoon contact met ons op.