Unieke service voor detacheerders, consultants en netwerkorganisaties

Planet Interim is een toonaangevende online sourcing en matching tool voor interim managers, freelance specialisten en consultants. Nu biedt het platform een hybride company account waarmee detacheerders, consultancy bureaus en netwerkorgansiaties zowel nieuwe professionals kunnen vinden voor eigen opdrachten alsook nieuwe opdrachten voor eigen professionals. Oók dynamic talentpooling, met 24/7 toegang tot beschikbare interim managers, freelance specialisten en consultants, en branding van het werkgeversmerk worden hiermee ondersteund. De voordelen op een rij via een Q&A met Niels van Berkel, oprichter van Planet Interim.


Planet Interim richt zich met name op interim-managers en freelance professionals. Vanwaar deze beweging naar detacheerders en consultancy?

Van Berkel: “Dit is een aanvulling. Het platform richtte zich altijd al op alle soorten interim werk voor hoger opgeleiden, alles dat ‘niet vast’ is, dus bijvoorbeeld ook adviesopdrachten. We merkten de laatste jaren dat consultancy bureaus en detacheerders niet alleen naar nieuwe professionals voor hun projecten zochten maar dat zij ook hun eigen mensen op de interim en consultancy markt wilden kunnen vertegenwoordigen.

Omdat de beste professionals schaars en gewild zijn, is het voor consultancy organisaties belangrijk om aan hun goede naam als werkgever en opdrachtgever te werken. Het is dan zinvol om ‘top-of-mind’ te blijven bij professionals, juist als deze na afloop van een project een nieuwe opdracht zoeken of al elders werken. Als je als organisatie zichtbaar kan blijven door aan jou gelieerde professionals met een hybride company account te beheren en waarmee je ook de zichtbaarheid en arbeidsmobiliteit van diezelfde professionals vergroot, dan sla je twee vliegen in een klap.”


Hoe werkt dat?

Van Berkel: “De adviesorganisatie of detacheerder krijgt een hybride company account op ons platform waarmee zij hun eigen projecten en opdrachten kunnen publiceren waarop interim managers, consultants en freelance specialisten kunnen reageren. Ook kan de organisatie interessante mensen proactief benaderen. Als een relevante professional zijn of haar profiel actualiseert of zich bij ons aanmeldt, dan ontvang je automatisch een seintje. Hierdoor bouw je snel dynamische talent pools op die 24/7 toegankelijk en altijd up-to-date zijn.”


Dan heb je de pet op van opdrachtgever die zoekt naar interim professionals, wat is er nieuw?

Van Berkel: “Klopt, het leuke is dat je met het hybride company account twee verschillende petten kunt opzetten; het is nieuw dat je nu zowel nieuwe professionals kunt vinden voor eigen opdrachten als nu dus ook nieuwe opdrachten kunt vinden voor eigen professionals. Op het hybride account kunnen eigen professionals worden aangesloten, die ieder een eigen abonnement met persoonlijk dashboard bij Planet Interim krijgen, voorzien van je bedrijfslogo en dergelijke. Vervolgens worden de aangesloten professionals via ons platform dagelijks automatisch gematcht met meer dan 1.500 actuele interim opdrachten en consultancy projecten van aangesloten opdrachtgevers, ruim 300 bemiddelaars, 'brokers' en 'MSP’s'.

Als een van de aangesloten professionals beschikbaar komt, worden automatisch zowel potentiële opdrachtgevers alsook onze veel gevolgde social mediakanalen automatisch op anonieme basis op de hoogte gebracht. De professionals kunnen in zoekresultaten herkenbaar worden gemaakt voor potentiële opdrachtgevers door het bedrijfslogo op hun profiel. Zo vallen je eigen professionals nog meer op voor potentiële opdrachtgevers.”


Je kunt professionals centraal als portefeuille beheren maar ze kunnen ieder individueel ook hun eigen account beheren?

Van Berkel: “Je bepaalt per professional of deze ook zelf het professionals account kan beheren en alle service e-mails met opdrachten van ons ontvangt. Maar je kunt het ook alleen centraliseren bij de manager van de professionals doordat wij het aanbod van opdrachten en projecten meteen automatisch over je hele portfolio van professionals heenleggen. Wij maken eigenlijk een automatische shortlist per opdracht en laten zien welke professionals bij welke opdracht passen. Bij een match met slechts een of meer professionals uit je pool ontvangt je organisatie een alert van ons. Zo kan je centraal managen, terwijl je op individueel niveau actie kunt ondernemen.”

Voorbeeld shortlist per externe opdracht met passende eigen professionals:

Shortlist opdracht met eigen professionals


Hoe profileert de adviesorganisatie zich dan als goed werk- of opdrachtgever?

Van Berkel: “De consultancy organisatie profileert zich als een goed (voormalig) werk- of opdrachtgever, doordat professionals óók na afloop van de samenwerking hun individuele premium account bij Planet Interim kunnen behouden. Zo geef je tijdelijke medewerkers een tool mee waarmee zij zich op de markt kunnen presenteren en ook automatisch gematcht worden met 1.500 opdrachten per dag. Zo investeer je in hun arbeidsmobiliteit terwijl de professional je company logo op het dashboard en op al onze communicatie blijft zien. Zo blijf je automatisch ‘top-of-mind’ bij professionals met wie je eerder samengewerkt hebt.”

Voorbeeld hybride account dashboard voor detacheerders, consultancy of netwerkorganisaties, met eigen opdrachten én eigen professionals:

Hybride Account Dashboard


Het hybride company account gebruiken? Dat kan al vanaf 10 premium jaarlidmaatschappen

Een detacheerder of consultancy organisatie kan het hybride company account gebruiken door minimaal 10 premium jaarlidmaatschappen voor hun aan te sluiten professionals af te nemen. Er geldt een introductiekorting van 10%, waardoor de prijs per premium account nu 90 per jaar bedraagt, in totaal dus vanaf 900 (ex. btw) per jaar.

Deze premium lidmaatschappen kunnen worden verstrekt aan professionals die door de organisatie worden vertegenwoordigd of bijgestaan. De professionals kunnen zich inschijven via een speciale partner registratielink of hun profielen worden door de contactpersoon vanuit het dashboard van het hybride company account aangemaakt. Daarna krijgen ook de professionals hun eigen account dashboard met vermelding van het organisatielogo en de organisatienaam. De premium lidmaatschappen kunnen worden gepauzeerd indien een professional in opdracht zit of op vakantie is, zodat geen dag van de investering verloren gaat. Ook kunnen te faciliteren professionals eenvoudig worden overgedragen aan een collega.

Voorbeeld van een Professionals Premium Account dashboard met naam en logo van de organisatie met het hybride company account:

Professionals Account Dashboard


Professionals nodig? De eerste vijf opdrachten per maand zijn gratis

Als opdrachtgever, MSP of bemiddelaar is het interessant om je interim opdrachten en projecten op ons platform te plaatsen. Je genereert altijd relevante exposure en meer bekendheid binnen de hoog opgeleide doelgroep. De eerste vijf opdrachten per maand zijn gratis.

Als je opdrachten plaatst:

 •  matchen we je opdrachten niet alleen automatisch met onze leden maar we delen de opdrachten ook op onze drukbezochte sociale media; 
 •  ontvang je makkelijk vergelijkbare profielen met motivatie en tariefindicatie; 
 •  is contact leggen of afwijzen via enkele muisklikken een fluitje van een cent; 
 •  garanderen we een scherp inkoop uurtarief door onze veilingtechnologie
 •  betaal je géén bemiddelingsfee, omdat wij een sourcing tool zijn en géén bureau, en 
 •  
  kan je de uitgespaarde fee, tot wel 24% in het hogere segment, delen met de professional waardoor je beter betaalt én tegelijk bespaart op inhuur! 

Voor onderhoud, kwaliteitsaudits en service vragen we vanaf de zesde opdracht per maand een bijdrage in onze kosten van 7,95 per opdracht. Plaats je bijvoorbeeld 45 opdrachten in een maand, dan betaal je 40 x 7,95 is 318. Maar je kunt ook...


Al je opdrachten automatisch en onbezorgd laten doorplaatsen

We hebben een uniek en superhandig aanbod ontwikkeld voor recruiters van opdrachtgevers, bemiddelaars en detacheerders: voor 995 plaats je niet alleen zes maanden lang automatisch alle opdrachten door maar verzorgen wij óók de datakoppeling. Hierdoor kun je meer tijd besteden aan de beste kandidaten. De voordelen van deze nieuwe All-in Premium Jobservice:

 •  Wij verzorgen de koppeling waarmee wij automatisch al je relevante opdrachten online verzamelen, 'parsen' en coderen 
 •  Al je opdrachten worden vervolgens door Planet Interim correct doorgeplaatst, je hoeft zelf niets meer handmatig in te vullen of te coderen 
 •  Op basis van 'a.i.' matchen wij je opdrachten met onze leden en bezoekers  
 •  Je eigen recruitmentproces blijft intact met behulp van jullie eigen sollicitatielinks 
 •  
  Je kunt je voortaan volledig richten op de selectie van de beste professionals 
 •  
  Je hebt geen koppeling van een derde bedrijf als Vonq Job Post, Recruitment Technologies of Broadbean meer nodig, maar dit kan nog steeds gebruikt worden. Óók is het mogelijk een RSS feed met opdrachten aan te leveren. 
 •  
  Je ontvangt periodiek een rapportage van het aantal aangebrachte kandidaten 
 •  
  Je geniet van een stevige korting en weet precies waar je aan toe bent 

Hybride Company Account combineren met onbeperkt opdrachten plaatsen

Indien je beide deals wilt combineren, door met je hybride account eigen professionals te beheren en daarnaast ook onbeperkt automatisch opdrachten door te (laten) plaatsen, dan is de totale investering 2700 per jaar, te weten 900 voor het hybride company account plus 1800 voor het onbeperkt door laten plaatsen van opdrachten met 10% extra korting.

Deal per jaar 

Investering

Recruiters Deal 1800,-
Hybride company account   900,-
Totaal per jaar
   2700,-

Als je nu tegen een vast bedrag het best beoordeelde sourcing en matching platform wilt gebruiken, maak dan in vijf minuten een gratis company account aan en stuur ons een bericht zodat wij deze speciale deals van start kunnen laten gaan. Wil je eerst meer informatie of wil je dat wij het account voor je organisatie opzetten? Geen probleem, neem gerust contact met ons op.


 Start Account