FAQ - VEEL GESTELDE VRAGEN OPDRACHTGEVERS, BEMIDDELAARS EN ADVERTEERDERS

1. Wat is de toegevoegde waarde van Planet Interim voor opdrachtgevers?

Klik hier voor een overzicht van de voordelen van Planet Interim voor opdrachtgevers. Je kunt tot en met 5 opdrachten per maand gratis op Planet Interim plaatsen. Maak nu in 5 minuten kosteloos een opdrachtgeversaccount aan.

Voor recruiters is er ook een speciale 'recruiters deal' waarmee we alle zorgen uit handen nemen en automatisch jullie opdrachten inventariseren, coderen en door plaatsen naar ons platform. Vervolgens matchen wij de opdrachten automatisch met onze aangesloten professionals en bezoekers en leveren die bij jullie opdracht af. Zo blijft jullie proces helemaal intact. Klik hier voor meer informatie over de recruiters deal.

2. Is er meer informatie over tariefstellingen en vakgebieden van geregistreerde interim professionals?

Hier vind je een infographic met meer informatie over aangesloten interim managers, freelance specialisten en consultants die bij Planet Interim zijn geregistreerd.

Via onze unieke, actuele benchmark tarieventool, die wij samen met IG Group hebben ontwikkeld en up-to-date houden, vind je actuele en betrouwbare uurtarieven per functie of type opdracht.

3. Wat is het verdienmodel van Planet Interim?

Het verdienmodel van Planet Interim bestaat uit basis lidmaatschappen met een no cure-no pay component, zie artikel 12 van de algemene gebruikersovereenkomst, en betaalde premium abonnementen, zie premium voordelen, voor aangesloten professionals.

Ook zijn er company partnerships met organisaties die bijvoorbeeld grotere aantallen opdrachten op Planet Interim plaatsen.

4. Wij hebben een opdrachtgeversaccount. Waarom kan ik niet inloggen?

Je kunt in het Log In-gebied rechtsboven op iedere pagina inloggen door te klikken op LOG IN in het oranje blok. Het inlog e-mailadres is tevens je gebruikersnaam. Vul het wachtwoord in dat je eerder hebt aangemaakt. In de e-mail met de wachtwoordbevestiging die je van ons hebt ontvangen is tevens een link vermeld waarmee je in een klik inlogt en naar het opdrachtgevers account dashboard gaat.

Let er op dat het hoofdlettergevoelig is! Het makkelijkst is het om via 'copy/paste' het toegezonden wachtwoord in het veld te plakken en dit vervolgens door de browser te laten onthouden. Let er svp op dat er niet per ongeluk leestekens, zoals een . , voor of achter het e-mailadres of wachtwoord staan, dan wijst het systeem de inlog poging af. Vervolgens klik je op 'Login' of geef je een 'enter'.

Iedere Contactpersoon die gebruikt maakt van het Opdrachtgevers Account heeft een eigen email en wachtwoord Log In combinatie.

Ook met het nieuwe wachtwoord lukt het inloggen niet

Indien het inloggen met het nieuwe wachtwoord (nog steeds) niet lukt, kan het betekenen dat eerder opgeslagen gegevens zoals 'cookies' en 'temporary files' (met daarin bijvoorbeeld oude inlog informatie) conflicteren met de nieuw in te vullen gegevens. Aan te raden is om de 'geschiedenis', 'cookies' en 'tijdelijke bestanden' te verwijderen en het vervolgens nog eens te proberen met de nieuwe gegevens.

Wachtwoord vergeten? Vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

5. Waarom kunnen opdrachtgevers niet de volledige CV's inzien?

Het is belangrijk dat alleen serieus geïnteresseerde opdrachtgevers met aangesloten interim professionals contact kunnen zoeken. Ook moet traceerbaar zijn wie met wie contact zoekt. Verder is het uit privacy oogpunt belangrijk dat interim profielen niet met volledige contactgegevens op het web vindbaar zijn.

Opdrachtgevers moeten zelf ingelogd zijn om een contact te kunnen zoeken met interim professionals. Opdrachtgevers kunnen een selectie maken via variabelen als sectorervaring, vakgebied en functiegroep, werkervaring, opleiding, aanbeveling scores en dergelijke.

In zoekresultaten wordt een profielsamenvatting van interim professionals aan opdrachtgevers getoond. Zo kan een opdrachtgever vooraf een inschatting maken in hoeverre de profielen van de getoonde interim professionals aansluiten.

Indien een opdrachtgever een opdracht plaatst dan zijn de reacties wel voorzien van een volledig cv inclusief contactgegevens, motivatie en tariefindicatie van de interim professional(s).

6. Is Planet Interim een bemiddelingsbureau en zijn wij fee verschuldigd bij een match?

Nee. Planet Interim is nadrukkelijk geen bemiddelingsbureau maar een onafhankelijk interim platform dat als missie heeft de interim markt transparanter te maken, inhuurkosten te verlagen en de snelheid in het proces te vergroten. Wij zijn volledig onafhankelijk en niet gelieerd aan een interim bemiddelings- of uitzendbureau, belangenorganisatie, bank of verzekeraar en dergelijke.

Wij stellen als geavanceerde marktplaats functionaliteit, informatie en relevante gebruikers ter beschikking om op een meer kostenefficiënte en effectieve wijze tot een match van vraag en aanbod op het gebied van interim te komen. Door tegen scherpe prijzen kwaliteit te leveren willen wij kwantiteit bereiken, zowel met betrekking tot het aantal geregistreerde (betalende premium) interim professionals als het aantal direct geplaatste interim opdrachten. Daar is het 'verdienmodel' op gebaseerd.

7. Wie heeft toegang tot opgeslagen gegevens van kandidaten?

Alleen serieus geïnteresseerde opdrachtgevers kunnen contact met interim professionals zoeken en vice versa. Het is altijd traceerbaar wie met wie contact zoekt. Uit privacy oogpunt zijn interim profielen niet direct met volledige contactgegevens op onze site te vinden. Opdrachtgevers moeten daarom zelf ingelogd zijn om een interim professional een contactverzoek te sturen.

Wanneer een interim professional zelf besluit via Planet Interim op een direct op deze site geplaatste interim opdracht te reageren, zullen wel het volledige profiel, inclusief contactgegevens, motiviatie en tariefindicatie naar de adverteerder/opdrachtgever gezonden worden.

8. Wat is er uniek aan de opdrachten die ik als opdrachtgever op Planet Interim plaats?

Als opdrachtgever plaats je iedere maand maximaal 5 opdrachten geheel kosteloos. De opdrachten zijn voorzien van geavanceerde veilingtechnologie. De interim professionals zien daardoor vantevoren het tot op dat moment hoogste, laagste, gemiddelde en meest voorkomende uurtarief dat voor die opdracht al is geboden. De interim professional kan zo bewuster en gerichter een uurtarief afgeven of afzien van deelname. Door de toegenomen transparantie zal veel moeite bespaard worden, zowel bij interim professionals als bij opdrachtgevers, terwijl tegelijkertijd een faire maar scherpe prijs tot stand komt.

Voorbeeld veiling opdracht op Planet Interim

Zie hier voor meer informatie over de veiling.