FAQ - Veel gestelde vragen opdrachtgevers, bemiddelaars en adverteerders

1. Wat is de toegevoegde waarde van Planet Interim voor opdrachtgevers?

Klik op deze link voor een helder overzicht van de voordelen van Planet Interim voor opdrachtgevers. U kunt gratis uw interim opdrachten direct op Planet Interim plaatsen mét of zónder company account. U kunt desgewenst kosteloos in 5 minuten voor uw organisatie een opdrachtgeversaccount aanmaken.

2. Is er meer informatie over tariefstelling en vakgebieden van geregistreerde interim professionals?

Hier kunt u informatie over interim professionals bekijken die bij Planet Interim zijn geregistreerd.

3. Wat kost het en waar verdient Planet Interim geld mee?

Het plaatsen van interim opdrachten op Planet Interim is geheel kosteloos. Ook bij een match betaalt u als opdrachtgever niets! Planet Interim wil door het aanbieden van kwaliteit de nodige kwantiteit bereiken.

Een deel van de geregistreerde interim professionals betaalt voor een Premium lidmaatschap. Leden met een Basis lidmaatschap gebruiken ons platform geheel kosteloos maar betalen een bijdrage in de kosten wanneer zij via Planet Interim een Opdracht krijgen. Dat is het heldere en simpele Verdienmodel van Planet Interim

Lees hier meer over het Verdienmodel van Planet Interim

4. Wij hebben een opdrachtgeversaccount. Waarom kan ik niet inloggen?

U kunt in het Log In-gebied rechtsboven op iedere pagina inloggen door te klikken op LOG IN in oranje. Het 'inlog e-mailadres' dient tevens als gebruikersnaam. Vul tevens het wachtwoord in dat u eerder is toegezonden of dat u zelf heeft vernieuwd.

In de E-mail met het wachtwoord die u van ons heeft ontvangen is tevens een link opgenomen via welke u in een klik inlogt en naar de Opdrachtgevers Account omgeving gaat.

Let er op dat het hoofdlettergevoelig is! Het makkelijkst is het om via 'copy/paste' het toegezonden wachtwoord in het veld te plakken en dit vervolgens door de browser te laten onthouden. Let er svp op dat er niet (per ongeluk) leestekens, zoals een . , voor of achter het e-mailadres of wachtwoord staan, dan wijst het systeem de inlog poging af.

Vervolgens klikt u op 'Login' of geeft u een 'enter'.

Iedere Contactpersoon die gebruikt maakt van het Opdrachtgevers Account heeft een eigen email en wachtwoord Log In combinatie.

Ook met het nieuwe wachtwoord lukt het inloggen niet
Indien het inloggen met het nieuwe wachtwoord (nog steeds) niet lukt, kan het betekenen dat eerder opgeslagen gegevens zoals 'cookies' en 'temporary files' (met daarin bijvoorbeeld oude inlog informatie) conflicteren met de nieuw in te vullen gegevens. Aan te raden is om (bijvoorbeeld via 'internet opties' in Internet Explorer) de 'history', 'cookies' en 'temporary files' te verwijderen en het vervolgens nog eens te proberen met de nieuwe gegevens.

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw Wachtwoord aan.

5. Waarom kunnen (potentiële) opdrachtgevers niet kosteloos volledige CV's inzien?

Het is belangrijk dat alleen serieus geïnteresseerde opdrachtgevers met de geregistreerde interim professionals contact kunnen zoeken. Ook moet traceerbaar zijn wie met wie contact zoekt. Verder is het uit privacy oogpunt belangrijk dat interim profielen niet direct met volledige contactgegevens op het web vindbaar zijn.

Opdrachtgevers moeten zelf ingelogd zijn om een volledig profiel van een interim professional, dus inclusief contactgegevens, te zien te krijgen.

Opdrachtgevers kunnen echter zeer gericht een selectie maken via variabelen als sectorervaring, vakgebied en functiegroep, werkervaring, opleiding, aanbeveling scores, specialist skills en dergelijke.

Een voldoende groot deel van het profiel van een interim professional wordt bij zoekresultaten wel aan opdrachtgevers getoond. Zo kan een opdrachtgever vooraf een goede inschatting maken in hoeverre de profielen van de getoonde interim professionals aansluiten. Pas daarna hoeven opdrachtgevers eventueel de NAW-gegevens op te vragen om contact te kunnen zoeken. Indien de opdrachtgever is ingelogd dan ziet hij/zij direct de contactgegevens van de interim professionals.

Indien een opdrachtgever een opdracht plaatst dan zijn de reacties voorzien van een volledig cv inclusief contactgegevens, motivatie en tariefindicatie van de interim professional(s).

6. Is Planet Interim een bemiddelingsbureau en zijn wij fee verschuldigd bij een match?

Nee. Planet Interim is een onafhankelijk interim platform dat als missie heeft de interim markt transparanter te maken. Wij zijn volledig onafhankelijk en niet gelieerd aan een interim bemiddelings- of uitzendbureau, belangenorganisatie, bank of verzekeraar en dergelijke.

Wij stellen als geavanceerde 'marktplaats' functionaliteit, informatie en relevante bezoekers ter beschikking om op een meer kostenefficiënte en effectieve wijze tot een match van vraag en aanbod op het gebied van interim te komen. Door tegen lage prijzen kwaliteit te leveren willen wij kwantiteit bereiken, zowel met betrekking tot het aantal geregistreerde (betalende premium) interim professionals als het aantal direct geplaatste interim opdrachten. Daar is het 'verdienmodel' op gebaseerd.

7. Wie heeft toegang tot geregistreerde gegevens?

Alleen serieus geïnteresseerde opdrachtgevers kunnen contact met interim professionals zoeken en vice versa. Het is altijd traceerbaar wie met wie contact zoekt. Uit privacy oogpunt zijn interim profielen niet direct met volledige contactgegevens op onze site te vinden.

Opdrachtgevers moeten zelf ingelogd zijn om een volledig profiel van een interim professional, dus inclusief contactgegevens, te zien te krijgen.

Wanneer een interim professional zelf besluit via Planet Interim op een direct op deze site geplaatste interim opdracht te reageren, zullen wel het volledige profiel, inclusief contactgegevens, motiviatie en tariefindicatie naar de adverteerder/opdrachtgever gezonden worden.

8. Wat is er uniek aan de 'premium opdrachten' die ik als opdrachtgever gratis op Planet Interim plaats?

Als opdrachtgever plaatst u automatisch kosteloos 'premium' opdrachten die gebruik maken van geavanceerde veilingtechnologie. De interim professionals zien daardoor vantevoren het tot op dat moment hoogste, laagste, gemiddelde en meest voorkomende uurtarief dat voor die opdracht is geboden. De interim professional kan zo bewuster en gerichter een uurtarief afgeven of afzien van deelname. Door de toegenomen transparantie zal veel moeite bespaard worden zowel bij interim professionals als bij opdrachtgevers, terwijl tegelijkertijd een faire maar zeer scherpe prijs tot stand komt!