Planet Interim Tariefindicator

Onze Unieke Benchmark Tarieventool, Tariefindicator en je Persoonlijke Minimumtarief

Een opdrachtgever betaalt geen belastingen, sociale premies en dergelijke. Een zelfstandig professional betaalt deze zelf en dient hier via een passend tarief voor te reserveren. Door concurrentie, veranderingen in economie en markt en doordat opdrachten langer of korter lopen bestaat er géén altijd passend tarief. Het tarief is altijd het resultaat van onderhandelingen tussen opdrachtnemer en opdrachtgever.

Je treft hieronder drie methoden als basis voor het bepalen van een passend uurtarief en onderaan de pagina een aanbod voor een gratis lidmaatschap:

  1. Neem het bruto inkomen van een vergelijkbare functie in vast dienstverband als basis

    Het voordeel is dat veel aspecten als schaarste al in een vast bruto salaris zijn verwerkt. Zelfstandige professionals kunnen belastingvoordelen genieten maar moeten ook voor meer eigen verzekeringen en afdrachten zorg dragen. Het is zeker niet 100% vergelijkbaar maar bruikbaar als indicatie.

  2. Bereken je persoonlijke minimale uurtarief, eigenlijk jouw 'ondergrens'

    Dit is afhankelijk van het aantal te werken uren en de hoogte van kosten en persoonlijke wensen. Dit tarief garandeert een levensstandaard en concretiseert tot hoe ver een tarief kan zakken.

  3. Benchmark tarieventool gebaseerd op marktonderzoek IntelligenceGroup en data van Planet Interim

    Wij hebben een unieke tarieventool ontwikkeld waarmee je makkelijk de benchmark van je eigen uurtarief vindt. De gegevens worden ieder half jaar geactualiseerd en zijn met name gebaseerd op de Nederlandse markt.Interim manager, Consultant of Freelance Specialist? Word nu gratis onderdeel van ons netwerk.

Planet Interim is een direct sourcing tool die dagelijks automatisch ruim 1000 interim opdrachten van meer dan 2500 werkgevers, brokers en MSP's matcht met interim managers, consultants en freelance specialisten. Ook automatisch gematcht worden met nieuwe opdrachten? Word dan gratis onderdeel van ons netwerk via deze link.