Planet Interim ontvangt Keurmerk Werkvereniging van Modern Werkenden

De Werkvereniging is het belangenplatform voor Modern Werkenden: mensen die zelf de regie willen over hun leven, hun loopbaan en hun sociale zekerheid. Zij passen niet in het hokje van werknemers die veertig jaar in vaste dienst bij dezelfde werkgever werken. Omdat vooral de traditionele polderpartijen zich hebben verenigd, worden de belangen van Modern Werkenden naar traditionele oplossingen vertaald met negatieve gevolgen voor Modern Werkenden, de economie en de samenleving. Dit Keurmerk bevordert, beoordeelt en valideert de wijze waarop moderne opdrachtgevers en Modern Werkenden hun onderlinge relaties beter vorm kunnen geven.


Onderdelen waarop is beoordeeld

De Werkvereniging heeft Planet Interim beoordeeld op vijf aspecten die Modern Werkenden belangrijk vinden bij het kiezen van een organisatie om mee samen te werken. Deze vijf aspecten zijn:

1. Autonomie
2. Flexibiliteit & zekerheid
3. Transparantie
4. Bureaucratie
5. Betrouwbaarheid


Management samenvatting Over Planet Interim

Planet Interim is een sourcing en matching platform dat de inhuur van interim managers en freelance specialisten versnelt en goedkoper maakt. Planet Interim matcht dagelijks meer dan 1.700 nieuwe interim-opdrachten van 3.000+ opdrachtgevers. De doelgroep bestaat uit professionals die in een flexibele samenwerkingsvorm hun werk willen leveren, denk aan ZZP'ers, freelancers, interim managers en te detacheren of uit te zenden professionals.


Autonomie

De Modern Werkende staat centraal. Planet Interim draagt bij aan de individuele keuzevrijheid, autonomie en zeggenschap van de Modern Werkende doordat de organisatie professionals en opdrachtgevers een instrument biedt waarmee zij rechtstreeks, zonder inkomensverlies en marge stapeling, met elkaar in contact kunnen komen. Planet Interim is geen partij in de keten en de professional is ons niets verschuldigd, behalve een servicevergoeding bij een betaald premium lidmaatschap.


Flexibiliteit & Zekerheid

Flexibiliteit is belangrijk voor Modern Werkenden, evenals een bepaalde mate van zekerheid. Planet Interim draagt bij aan de balans tussen de mate van flexibiliteit en zekerheid doordat de gebruikers alles zelf bepalen, er is geen relatie met Planet Interim als bemiddelaar, opdracht- of werkgever. Ten aanzien van zekerheid wordt er op verzoek begeleiding gegeven door specialisten via partnerships, denk aan partijen als Uniforce of Pay for People of Tentoo al is dat niet de rol van Planet Interim omdat zij geen bemiddelaar, opdracht- of werkgever zijn.


Transparantie

De Modern Werkende wil graag transparantie. Een goed werkend verdienmodel is voor iedere ondernemer belangrijk. Planet Interim heeft een betaald premium lidmaatschap voor een servicevergoeding vanaf 15 euro per maand (op halfjaar basis) of een kosteloos basis lidmaatschap. Als service tool is Planet Interim niet inhoudelijk betrokken bij opdracht(en) of de selectie van professionals. Doordat Planet Interim nadrukkelijk geen bemiddelingsbureau is, geen individuele professionals of organisaties vertegenwoordigt en geen marge of fee voor een match vraagt, kan de uitgespaarde commissie van gemiddeld 24% gedeeld worden. Planet Interim is opgezet om interim professionals en opdrachtgevers rechtstreeks met elkaar in contact te brengen, zodat zij een fair tarief kunnen overeenstemmen. Zo worden bij geplaatste opdrachten het tot dan toe hoogste, laagste, gemiddelde en meest geboden uurtarief getoond.


Betrouwbaarheid

De Modern Werkende wil graag met betrouwbare partijen zaken doen. Planet Interim speelt in op deze behoefte door middel van een klachtencommissie voor privacyschendingen. Planet Interim doet verder aan continue audits en feedbackverwerking. Iedereen die zich uitschrijft wordt om feedback gevraagd.


Bureaucratie

De Modern Werkende houdt niet van bureaucratie. Planet Interim is opgezet om interim professionals en opdrachtgevers rechtstreeks met elkaar in contact te brengen, zodat zij een fair tarief kunnen overeenstemmen. Bureaucratie wordt voorkomen door een innovatieve tool ter beschikking te stellen aan zowel professionals als opdrachtgevers waarmee zij rechtstreeks met elkaar in contact kunnen komen, waardoor marge stapeling en inkomensverlies worden tegengegaan.


Duurzaamheid

Planet Interim draagt bij aan een duurzame arbeidsmarkt door de markt meer remote/online transparanter te maken en direct contact te faciliteren.


Meer informatie over het keurmerk?

Heb je zelf interesse in het keurmerk of wil je meer informatie?