Profiel interim professional

    95 - 115
Ik ondersteun bedrijven bij het managen van verandertrajecten binnen het vakgebied van sales- en relatiemanagement en/of procurement. 

Mijn kracht en passie liggen bij uitdagingen waarin verander- of crisismanagement, proces- en resultaatverbeteringen, implementatievraagstukken of teamontwikkeling een rol spelen. In een dergelijke omgeving kom ik goed tot mijn recht in combinatie met een leidinggevende interimpositie of in een adviserende of projectmanagement-rol. 

Waar sta ik voor? Ik geloof in oplossingen. Hoe groot de problemen ook zijn. Nooit bij de pakken neer gaan zitten. Gepassioneerd over uitdagingen zoek ik graag de ruimte buiten mijn comfort-zone op. Voor u is het voordeel dat hoe groot de weerstand bij veranderingen ook blijkt, ik mens en organisatie in beweging krijg. Mensen inspireren en de trots en voldoening weer zichtbaar maken. Daar word ik blij van en boek ik óok de harde resultaten mee voor mijn opdrachtgevers.

 Samenvatting aanbeveling Score: (gebaseerd op 0 aanbevelingen)

Professionele kennis en expertise:
Commitment & motivatie:
Communicatieve vaardigheden:
Prijs-/kwaliteitverhouding:

 Opleiding

Instituut

Afstudeerjaar

Niveau

Diploma

Spaanse taal- en letterkunde/ management &organisatiekunde Universiteit van Utrecht 1997 Universiteit Afgerond

    Werkervaring

feb 18 - heden

procurement consultancy proQure
Projectleider:
Implementatie samenwerking en opzet accountmanagement voor proQure t.b.v. retail (nieuwe) klanten in Nederland en België, die inkoop uitbesteed hebben aan proQure. (Blokker, CASA, Leenbakker, Intertoys, Maxitoys, Xenos en Big Bazar).

sep 14 - heden

inkooporganisatie proQure
Buying manager en projectmanagement:
Vertalen van visie op inkoopbeleid en kostenbesparingen naar strategie; structuur aanbrengen in spendcategorie en begeleiden van het inkoopproces; verantwoordelijk voor condities, contracteren en managen van leverancier afspraken en bouwen aan lange termijnrelatie; marktontwikkelingen spendcategorie volgen en vertalen naar strategie; bewaken van de commercialiteit & verantwoordelijk voor inkoopprijzen en-advies richting klant. Klanten: (o.a.) Superunie, Fokker Technologies, Vion, Broekman Logistics.

aug 17 - jun 18

GGZ Oost-Brabant
Projectleider Zorgverkoop:
Advisering op strategische herinrichting c.q. optimalisatie van de verkoopprocessen (richting financiers - centrum- en regiogemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoor - voor de inkoop van alle GGZ zorg). Tevens kwartiermaker voor de inrichting en centralisering van de verkoopfunctie.

mrt 15 - mei 17

Gemeente Amersfoort
Projectleider regionaal inkoopbureau:
Verantwoordelijk voor het regionale inkoopbureau en de zorginkoop van/voor 7 samenwerkende gemeenten in de regio Amersfoort. Onder mijn leiding is een professionaliserings- en optimalisatieslag doorgevoerd van het contractmanagement en alle inkoopprocessen voor de contractering en subsidiering van zorg en ondersteuning (budget 90 miljoen). Tevens verantwoordelijk voor (de aansturing van) het projectbureau en het ontwikkelen van een contract- en relatiemanagementproces voor het projectteam.

aug 14 - dec 14

Huis voor Ondernemers
Kwartiermaker:
Professionaliseringsslag aanbrengen in salesorganisatie. Adviseren in besluitvormingsproces naar Sales 2.0

jul 13 - jul 14

The Flying Dutchman Curaçao
Eigenaar:
Het ontwikkelen van een nieuw business concept voor een rondvluchtbedrijf en het opzetten van dit bedrijf op Curaçao.

jan 13 - jun 13

sociaal ondernemer de Inclusief Groep NV
Verandermanager en Interim Operations Manager:
Verandermanager en kwartiermaker. Ontwikkeling van een nieuw business concept. Uitbrengen van advies hoe opdrachtgevers gezamenlijk een nieuwe commerciële organisatie kunnen starten met het oog op zorg en ondersteuning voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens verantwoordelijk voor de aansturing van de Intervens organisatie en de relatie met Sociale Dienst Veluwerand, UWV en overige betrokken partners.

apr 09 - feb 13

de Business Opportunity School
Business Consultant & Coach:
Het begeleiden op Corporate niveau van management teams in de Telecombranche op gebied van opzetten beoordelingsstructuur, leiderschapsvaardigheden en het coachen van sales- en accountmanagers.

jul 12 - jan 13

medische aansprakelijkheidsverzekeraar MediRisk
Interim Manager:
Interim Manager Schadepreventie. Verantwoordelijk voor het aansturen van de teams Preventie, Analyse en Ondersteuning. Coachen van deze teams naar een klantgerichte werkwijze met zichtbaar toegevoegde waarde voor de klant.

feb 12 - jul 12

Workflex uitzendbureau
Interim Commercieel Manager:
Verantwoordelijk voor een professionaliseringsslag qua commercie, beleid en inrichting van de Workflex organisatie. Daarnaast heb ik na een turbulente tijd i.v.m. een managementwisseling rust en ruimte gebracht, zowel intern voor het team als extern richting klanten. Er is een nieuw beeld van kwalitatieve marktspeler gecreëerd.

dec 11 - jun 12

Achmea Claims Organisatie
Coach:
Als coach het verzorgen van individuele coach trajecten voor proces- en projectmanagers van de afdeling Strategie en Organisatie en procesbegeleider bij een teamontwikkeltraject.

aug 10 - nov 11

Eiffel Utilities
Account Manager:
Als accountmanager business unit Utilities verantwoordelijk voor dienstverlening aan klanten in energiesector (BP, EON, Eneco, Nuon en Electrabel).

okt 09 - okt 10

Gemeente Harderwijk
Adviseur ontwikkeltraject:
Het ontwikkelen en verzorgen van verschillende Teamontwikkeltrajecten. Resultaat is dat sfeer en omstandigheden gecreëerd zijn waarbinnen teams konden groeien naar een nieuwe teamsamenstelling. Er is meer vertrouwen en respect voor elkaar ontstaan en de teams treden meer als eenheid op.

nov 09 - mei 10

Bausch & Lomb European Logistic Center
Consultant:
Het trainen en coachen van de volledige groep Teamleaders (14 personen) in leiderschapsvaardigheden. Tevens advies aan HR-manager ten aanzien van doelgroepselectiecriteria en loopbaanontwikkeling.

mei 09 - jun 09

Optitrade Retail Group
Business Consultant:
Verzorgen van P&O gerelateerde sessies (functionerings- en beoordelingssystematieken) in het kader van het Young Management Programma in de retail branche.

aug 08 - dec 08

Creyf's Nederland
Interim Sales Manager:
Het managen van de sales afdeling Nederland (portfolio 60 miljoen, voornamelijk productie- en retailbranche), procesanalyse en doorlichten van personeelscompetenties (10 FTE) als voorbereiding op nieuw management, optimalisering van structuur en processen.

mrt 08 - aug 08

Creyf's Nederland
Consultant:
Advies uitgebracht hoe plaatsingsratio op landelijk niveau te verbeteren.

okt 07 - aug 08

Creyf's Nederland
Interim International Recruitment Manager:
Herstructurering van het internationale recruitment team, ontwikkelen en implementeren van nieuwe business processen.

nov 06 - mrt 08

DOCS International
Business Coach:

jun 07 - aug 07

De Bijenkorf Distribution Center
Project Manager:
Implementatie van in-house dienstverlening van Creyf's binnen het nationale distributiecentrum van De Bijenkorf. Focus op efficiënte implementatie van een nieuw concept.

feb 07 - mei 07

Creyf's Nederland
Interim Sales Manager:
Reorganisatie van het sales team, professionalisering van sales benadering en klantoriëntatie en -benadering.

okt 06 - jan 07

Bausch & Lomb European Logistic Center
Coach:
Teamontwikkeltraject voor de commerciële organisatie.

okt 06 - jan 07

Vedior Uitzendbureau
Consultant:
Onderzoek en advies naar samenwerking met externe business partner en implementatie project 'Werk naar Werk'. Verantwoordelijk voor samenwerking met gemeenten.

aug 06 - sep 06

DOCS International
Project Manager:
Ontwikkeling van een International Traineeship, Introductieprogramma en Management Development Programma.

apr 04 - jun 06

Kelly Services Netherlands
Manager Large Accounts:
Voor dit Amerikaanse, top 5 wereldwijde staffing bureau heb ik de Large Account Dienstverlening en teams gereorganiseerd door een nieuw business concept mede te ontwikkelen en te implementeren en hiervoor een nieuwe business unit in te richten. Ik heb nieuwe account teams gerekruteerd, getraind en gemanaged. Nieuwe processen zijn gecreëerd en onder mijn supervisie succesvol geïmplementeerd. Resultaat was een nieuwe winstgevende business lijn. Deze business lijn (omzet 16 miljoen euro) heeft in het eerste jaar na oprichting alle financiële doelstellingen overtroffen met 120% en werd door klanten als een top dienstverlener gewaardeerd.

feb 02 - mei 04

Vedior
Account Manager Overheid:
Management en uitbreiding van Corporate Klanten (top 5 klanten Vedior Nederland - o.a. CWI, Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank), Acquisitie Key-Accounts (top 25 klanten), Functioneel leidinggeven aan areamanagers en coaching van sales consulenten (17 vestigingen) m.b.t. de top klanten.

sep 01 - feb 02

Project t.b.v. de distributie van de Euro
Recruitment Project Manager t.b.v. het Euro Project:
Van sept 2001 tot feb 2002 ben ik verantwoordelijk geweest als Recruitment Project Manager t.b.v. het Euro Project:

Project t.b.v. de distributie van de Euro munten in Nederland. Lid van het nationale account project management team. Samenwerking met de 3 nationale partners van het Euro Consortium. Onderzoek naar recruitment mogelijkheden voor staf en werknemers; aansturing van nationale recruitment activiteiten, gerelateerde accountmanagement en sales activiteiten en marketing instrumenten. Coaching en begeleiding van betrokken consultants (60 consultants, 23 vestigingen).

sep 00 - feb 02

Vedior
Recruitment Manager:
Verantwoordelijk voor het opbouwen en implementeren van een nieuwe regionale recruitment afdeling t.b.v. uitzendkrachten, Lid regionale MT.

   Cursus

Instituut

Afstudeerjaar

Geen cursussen beschikbaar

 Talenkennis

Niveau

Nederlands Moedertaal
Engels Goed
Duits Basis
Spaans Goed

Overige vaardigheden

Geen overige vaardigheden beschikbaar

Hobby's/sport/interesses: