Profiel interim professional

Sinds 2006 heb ik mijzelf verdiept in de inrichting van de dienstverlening en de bedrijfsvoering van organisaties. Regulier of in verandertrajecten waarbij digitale transformatie gewenst is. De executie van elk proces (klant- of intern) moet invulling geven aan -minimaal- 24 variabelen. Omdat geen enkele applicaties deze variabelen kan faciliteren ontstaat in de praktijk een zeer diverse applicatielandschap (CRM, ERP, DB etc.) waarbij e-mail de muilezel van de organisatie is geworden. 

Voor digitale transformaties en change management zijn al deze applicaties een serieuze sta-in-de-weg. Door de inzet van een digitaal platform is het mij al diverse malen gelukt om de verbinding te leggen tussen alle elementen en met de agile/scrum methodiek in zeer korte tijd grote veranderingen tot stand te brengen.

 Samenvatting aanbeveling Score: (gebaseerd op 0 aanbevelingen)

Professionele kennis en expertise:
Commitment & motivatie:
Communicatieve vaardigheden:
Prijs-/kwaliteitverhouding:

 Opleiding

Instituut

Afstudeerjaar

Niveau

Diploma

Financieel Recht Erasmus Universiteit Rotterdam 2012 Universiteit Afgerond
Financial Analysis/RBA Vrije Universiteit Amsterdam 2002 Afgerond
Master of Business Administration State University of Florida 1988 Afgerond
Hotel Management Hogere Hotelschool Maastricht 1987 Afgerond

    Werkervaring

apr 12 - heden

Ondernemer
Consultant digitale transformatie:
Ik heb voor diverse opdrachtgevers een begin gemaakt met de digitale transformatie. In vrijwel alle gevallen is de opdrachtgever gestart met het automatiseren van een belangrijk, primair, proces. De eerste stap is het in kaart brengen van het proces (IST) met alle door stakeholders ervaren fouten en tekortkomingen. Aanvullend worden nieuwe eisen en verbetermogelijkheden ingebracht (ZOLL) met behulp van BrownPaper sessies. Vervolgens wordt het proces omgezet naar een procesmap en, met behulp van specifieke software, geautomatiseerd en geconfigureerd.

okt 06 - apr 12

Ondernemer/KIFD
Compliance en AO-IC adviseur:
Voor ondernemingen uit de financiële dienstverlening heb ik AO-IC handboeken opgesteld en ingericht, in de laatste jaren ondersteund door meerdere software producten. Het AO-IC handboek bestaat uit een beschrijving van processen, toewijzing van rollen en verantwoordelijkheden, te gebruiken documenten en interne controle processen. Door de beperkte mogelijkheden van de software ben ik gaan werken met professionele, digitale, platformen met een aanmerkelijk groter functioneel bereik.

okt 04 - sep 06

Brown Paper Company Finance B.V
Business Analyst en Compliance Consultant:
In samenwerking met de Brown Paper Company heb ik een compliance dienst ontwikkeld voor financiële ondernemingen. Op basis van een quick scan kon snel bepaald worden in hoeverre ondernemingen in minimale mate voldoen aan financiële wet- en regelgeving. Bij onvoldoende implementatie werd een diepere analyse gedaan voor de onderneming waarbij exact de ‘pijnpunten’ in beeld werden gebracht. Aangevuld met concrete verbeterplannen. Bij verdere opdrachtverlening werden processen verbeterd met de inzet van Brown Paper sessies.

okt 97 - okt 04

Ondernemer/ITB B.V
Trainer/Coach Financiële Ondernemingen:
Voor met name banken en verzekeraars heb ik trainingen en workshops ontworpen, en uitgevoerd, op het gebied van beleggingen, verzekeringen en hypotheken. De trainingen richten zich in eerste instantie op het verrijken van kennis op complexe product gebied. Later aangevuld met vaardighedentrainingen om complexe producten op niet complexe wijze te adviseren aan diverse doelgroepen.

mrt 97 - okt 97

AOT Futures & Funds
Derivatenmakelaar:
Handelaar in derivaten

jan 94 - mrt 97

Prudential Securities
Effectenmakelaar:
Handelaar in effecten

feb 93 - jan 94

Océ - van der Grinten N.V
International Product Manager:
Stimuleren internationale verkoop gebruiksmaterialen en ontwikkeling productportfolio

aug 90 - feb 93

Océ Nederland B.V
Account Manager:
Verantwoordelijk voor behalen sales target in specifiek gebied

nov 88 - aug 90

Océ - van der Grinten N.V
Junior Company Controller:
Controle financiele resultaten Europese dochterondernemingen

   Cursus

Instituut

Afstudeerjaar

Senior AuraPortal consultant AuraPortal Training School 2016
AuraPortal Consultant AuraPortal Training School 2015

 Talenkennis

Niveau

Nederlands Moedertaal
Engels Uitstekend
Frans Basis
Duits Basis

Overige vaardigheden

Ik heb mijzelf ontwikkeld tot een specialist op digitale transformatie. Deze vaardigheid pas ik toe voor organisaties die zich digitaal wensen te ontwikkelen en daar een strategie voor zoeken. In deze ontwikkeling leg ik het verband tussen business, legal en ICT.

Hobby's/sport/interesses:

Ik ben vrijwilliger bij een theater in mijn woonplaats. Door het wegvallen van de gemeentelijke subsidie kon het theater alleen doorgaan op basis van 95% onbetaalde arbeid, te verrichten door vrijwilligers. Ik ben toegevoegd aan het team dat zorgt voor de programmering (theater try-outs, voorstellingen en filmvertoningen).

In mijn vrije tijd doe ik graag aan fietsen en langeafstandswandelen en voor de sociale interactie ben ik terug te vinden op de golfbaan (hcp 28.1)