Opdrachtspecificaties

Lead Amsterdam Digital Service

Informatie

 • Opdrachtgever:
 • Regio
  Noord-Holland, Zuid-Holland
 • Indicatie uurtarief:
  € 50 - € 100
 • Sector:
  Not for profit: Overheid
 • Gewenste startdatum:
  12 februari 2019
 • Registratie datum:
  12 februari 2019
 • Organisatie met opdracht:
 • Standplaats:
  Amsterdam
 • Opleidingsniveau:
  Universiteit
 • Duur opdracht in maanden:
  12
 • Aantal uren per week:
  32
 • Datum laatste update:
  12 februari 2019

Kort bedrijfsprofiel:

Word lid of log in


Taken & verantwoordelijkheden:

Startdatum:11-03-2019
Einddatum:11-03-2020
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week:32
Sluitingsdatum: 25-02-2019 om 08:00 uur


Amsterdam Digital Services zoekt een Lead die in staat is een sterke organisatie neer te zetten.
 
De digitale informatievoorziening van de gemeente zal de komende jaren een gaan veranderen. Om de ontwikkeling van toepassingen op grotere schaal mogelijk te maken wordt gewerkt aan de realisatie van Amsterdam Digital Services (ADS). Uitgangspunten hierbij zijn Agile/Scrum, open source, DevOps, microservices en continuous delivery. 
  
De gemeente heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met agile softwareontwikkeling. Zo is er een platform (API's en Portal) ontwikkeld voor het ontsluiten van data onder de naam DataPunt (data.amsterdam.nl) en zijn er ook andere data-applicaties voor Amsterdam ontwikkeld. Daarbij zijn allerlei nieuwe methodieken en technieken  toegepast (zoals Rest API, GraphQL, CI/CD, DevOps, Cloud, Docker, Kubernetes) die ook bij bedrijven als Google, Netflix, Spotify en Bol.com gebruikt worden. Er is de afgelopen 3,5 jaar een state of the art ontwikkelstraat en organisatie gegroeid van op dit moment 65 mensen in 8 teams. Deze aanpak is zeer succesvol gebleken en Amsterdam wil het nu breder gaan inzetten voor de ontwikkeling van allerlei applicaties en technologie voor de stad; Amsterdam Digital Services.

Jouw rol:
Als Lead ADS geef je leiding aan de opbouw van het team (in de toekomst: de teams) dat uitvoering gaat geven aan bovengenoemde taken. Dat team wordt deels opgebouwd met medewerkers die al  hebben gewerkt op andere plekken in de gemeentelijke organisatie zoals de informatievoorziening (IV), ICT en Chief Technology Office (CTO). Ook wordt er intensief samengewerkt met de collega's van DataPunt bij Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS), waar veel ervaring is met de beschreven werkwijze en uitgangspunten.
We beogen een vliegende start te maken. In de loop van 2019 zal ADS groeien naar 2 teams van on...

Profiel van de geschikte interim professional:

- Minimaal over een WO werk- en denkniveau. 
- Minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) in een leidende rol in een complexe organisatie met een groot aantal stakeholders
- Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een leidende rol binnen een team, met parallel lopende projecten waarbij software werd ontwikkeld met een op scrum/agile/DevOps gebaseerde aanpak
- Kennis van tools en technologie op het gebied van platforms voor datamanagement en moderne applicatieontwikkeling.
- Meer dan 5 jaar ervaring in softwareontwikkeling
- Meer dan 5 jaar ervaring in een Agile/Scrum omgeving
- Ervaring met open source
- Ervaring met het bouwen van een team