Profiel interim professional

    90 - 120
Financial with broad experience in financial management and direct experience with industry, transport, real estate, construction, shipbuilding, equity and project finance, financial consulting and venture capital  Specialties: Managing finance department, restructuring and improving performance organization, performing in management team, project and management reporting, (improving) monthly closing process Qualities: strategic, pragmatic, “get things done”, good with figures, critically analytical, good social antennae, communicative, good feeling for relationships, team-builder.

 Samenvatting aanbeveling Score: (gebaseerd op 0 aanbevelingen)

Professionele kennis en expertise:
Commitment & motivatie:
Communicatieve vaardigheden:
Prijs-/kwaliteitverhouding:

 Opleiding

Instituut

Afstudeerjaar

Niveau

Diploma

BEDRIJFSKUNDE OPEN UNIVERSITEIT 1992 Universiteit Afgerond
BEDRIJFSECONOMIE HEAO Arnhem 1989 HBO/Post-HBO Afgerond
Gevaarlijke stoffen Scheepvaart en Transport College 1995 HBO/Post-HBO Afgerond
Diverse Managementopleidingen De Baak / NS Opleidingen 2003 Universiteit Afgerond
International Account Management Mercury International HBO/Post-HBO Afgerond

    Werkervaring

dec 17 - heden

Royal IHC
Senior Business Controller:
Royal IHC, EUR 1,1 miljard omzet en 3.000 werknemers wereldwijd, richt zich als one-stop-shop op het bouwen en uitrusten van en het leveren van diensten voor schepen voor gespecialiseerde maritieme dienstverleners in de bagger-, mijnbouw- en offshore-industrie wereldwijd.

Dredge Equipment BV is een volle dochter en verantwoordlijk voor het leveren en servicen van de baggerinstallaties en heeft een jaaromzet van EUR 90 mio.

Voor deze nieuw opgerichte entiteit ben ik als Senior Business Controller en lid van het MT verantwoordlijk voor het opzetten en inrichten van een nieuwe finianciele organisatie, het definiëren en implementeren van KPI’s en een nieuwe interne rapportage structuur met management- en projectrapportages

apr 16 - sep 17

Ballast Nedam NV
Business Controller:
Ballast Nedam NV, 1,2 miljard omzet en 1.900 werknemers wereldwijd, richt zich op de succesvolle overname en uitvoering van geïntegreerde projecten op het gebied van utiliteitsbouw, woningbouw en mobiliteit in Nederland en internationaal.

Vanuit de Board kreeg ik de opdracht naast mijn operationele rol van Business Controller ook een taskforce mee in de Regio Zuid. In de regio Zuid stonden twee bedrijven, te weten Ballast Regio Zuid en Laudy Bouw & Ontwikkeling BV (gezamlijke jaaromzet 120 mio en 140 FTE), op het punt te worden samengevoegd.

Operationele rol
De Business Controller is lid van de MT en heeft de
financiële eindverantwoordelijkheid voor de regio alsmede de fabriekslocatie prefab-woningen.
∙ Dagelijks leiding over Project Controllers en de Financiële (fabrieks-) Administratie - in totaal 16 FTE's.
∙ Haalbaarheidstudies en toezicht op financiële transacties op het gebied van projectontwikkelingsprogramma's.
∙ Auditing van de contractwaarden (tot 40 mio) van de projectontwikkelings- en realisatiewerken.
∙ Eindverantwoordelijkheid voor analyses en reporting
-Maandelijkse en kwartaalmanagementreports,
-Periodieke Projectreports,
-Periodieke (liquiditeits) forecasts,
-Budgettering en planning.
. Jaarlijks doorrekenen en opstellen van de volledige bedrijfsbegroting voor het komende jaar (Operationeel Plan) alsmede de meerjaren begroting (Strategisch plan)
. Periodieke analyse en bewaking van financiële gegevens van de begroting

Taskforce
In de speciale taskforce was ik eindverantwoordelijk voor het Transitieprogramma: herstructurering van de financiële kolom, afbouw en vervolgens centralisatie van de F&A activiteiten, het opzetten van een nieuw projectcontrol programma met bijbehorende project- en riskmanagementrapportages en als eindveratwoordelijke coördineerde ik het Harmonisatieprogramma bij Laudy Bouw & Ontwikkeling BV: de implementatie van ons nieuw ERP-systeem DAX en applicaties (BURN, DB1, Basware en PCC).

Eind augustus is de herstructurering onder mijn verantwoordelijkheid succesvol afgeond. De datamigratie heeft plaatsgevonden en de administraties zijn geintegreerd en ondergebracht in DAX en is het ERP-systeem met bijbehorende applicaties operationeel. De reorganisatie van F&A is afgerond, de medewerkers zijn afgevloeid en de F&A taken zijn gecentraliseerd in een shared service center.

jun 15 - feb 16

BAM Speciale Technieken
Business Controller a.i. eindverantwoordelijk voor Finance:
Bam Infra Nederland is een dochteronderneming van de Koninklijke BAM Groep, kent een omzet van € 3.949 mio.
Als Business Controller a.i. eindverantwoordelijk voor Finance bij BAM Speciale Technieken (omzet € 30 mio): financiële administratie, maken van maand- en kwaartaalrapportages, het Operationeel Jaarplan 2016 en de jaarafsluiting 2015

okt 14 - feb 15

Royal Imtech N.V
Group Controller a.i:
Royal Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, automatisering en werktuigbouw. Met ongeveer 23.000 medewerkers in zeven divisies, realiseert Imtech opbrengsten van circa 4 miljard euro op jaarbasis.
Als Group Controller verantwoordelijk voor de wereldwijde invoering van de Direct Costing methode, het ombouwen van de P&L van Full naar Direct Costing, het bouwen van nieuwe (consolidatie-)reports in SAP BPC

nov 13 - jul 14

Wereldhave NV
Consultant/Manager Project Control a.i:
Wereldhave is sinds 1930 actief en heeft als beleggingsmaatschappij een notering op de beurs van NYSE Euronext in Amsterdam en heeft in Nederland 11 winkelcentra. Als Manager project Control a.i. was ik verantwoordelijk voor het opzetten en implementeren van een volledig nieuwe projectorganisatie en -administratie. Op Directie- en op Projectniveau heb ik project- en managementrapportages gebouwd alsmede dashboards met bijbehorende KPI's geïntroduceerd, zodat de managementstuurinformatie geborgd werd.

jun 13 - okt 13

Wolter en Dros (TBI)
Controller a.i:
Amersfoort
Wolter en Dros is één van de toonaangevende spelers op de installatie markt met een jaaromzet van ruim € 315 mio en 1.750 werknemers.
In mijn functie van Controller heb ik voor het nieuwe bedrijfsonderdeel WenD Energy Services i.o. een nieuwe administratieve organisatie met een bijbehorend financieel systeem (business to consumer) opgezet.

jan 13 - apr 13

Dura Vermeer Bouw Zuid West
Manager Finance a.i:
Dura Vermeer Bouw Zuid West is actief in de Utiliteits- en Woningbouw en heeft een jaaromzet van ruim EUR 200 mio.
Als Manager Finance a.i. eindverantwoordelijk voor de afdeling Finance en de dagelijkse leiding over een team van 20 FTE en in die hoedanigheid lid van het MT.

jan 12 - okt 12

Businesscontroller a.i. BAM Woningbouw
Business Controller a.i. eindverantwoordelijk:
BAM Woningbouw bv is een landelijk opererende ontwikkelende bouwer met een jaaromzet van zo'n euro 540 mio en richt zich op het ontwikkelen bouwen en renoveren van woningen.
Als Business Controller a.i. eindverantwoordelijk voor Finance bij de regio Noord-Holland (omzet € 65 mio) en de dagelijkse leiding over een team van projectcontrollers en FA en in die hoedanigheid lid van het MT

jul 04 - dec 11

Businesscontroller BAM Utiliteitsbouw regio Rotterdam
Business Controller a.i. eindverantwoordelijk:
is een landelijk opererende ontwikkelende bouwer met een jaaromzet van ongeveer euro 750 mio en richt zich op huisvesting voor bedrijven en instellingen, in alle sectoren van de markt.
Als Business Controller a.i. eindverantwoordelijk voor Finance bij de regio Rotterdam (omzet € 90 mio) en de dagelijkse leiding over een team van projectcontrollers en FA en in die hoedanigheid lid van het MT.

aug 98 - feb 05

Deltalinq
organisaties, opzetten administratieve organisaties en financiële:
Per 1 augustus 1998 ben ik een eigen consultancybureau
DeltaLinq gestart. De opdrachten waren de eerste jaren
hoofdzakelijk op het gebied van logistiek en organisatie, zoals haalbaarheidsstudies naar nieuwe concepten, business
development, begeleiding veranderprocessen in bestaande
organisaties, opzetten administratieve organisaties en financiële
administraties alsmede tijdelijke posities als (group) controller
en Financieel Directeur.

Opdrachtgevers waren onder meer BAM Utiliteitsbouw, Akzo
Nobel Coatings, Brambles Group en Gemeentelijk Havenbedrijf
Amsterdam.

jun 96 - aug 98

NS Cargo veranderd in Railion Benelux
Commercieel Manager (Petro-)Chemical Products:

jan 95 - jun 96

NS Cargo veranderd in Railion Benelux
Key Account Manager BU:
(Petro-) Chemical Products

jun 92 - jan 95

NV Nederlandse Spoorwegen
Beleidsmedewerker commercieel vastgoed:

apr 89 - jun 92

NV Nederlandse Spoorwegen
Assistent Manager vestiging Bazel Zwitserland:
Algemene Buitenlandse Vertegenwoordiging (voor Zwitserland en Italië)

   Cursus

Instituut

Afstudeerjaar

Geen cursussen beschikbaar

 Talenkennis

Niveau

German Uitstekend
French Goed
English Uitstekend
Dutch Moedertaal

Overige vaardigheden

(SOFTWARE-)KENNIS
Goede tot uitstekende kennis van
∙ Dutch GAAP, IFRS
∙ SAP R/3, FDC, SAP BPC, Outlooksoft, King, Exact, Account View, Persmaster, Piramide, Basware, E-size, Organize, Acto, Aremis, IFS, ISAH

Hobby's/sport/interesses:

Zowel strategisch als operationeel sterk, "get things done", cijfermatig, kritisch analytisch, pragmatisch, goede sociale antennes, goed gevoel voor verhoudingen, communicatief sterk, teambuilder.