Profiel interim professional

    90 - 140
Schept orde, brengt en houdt structuur. Organisaties in verandering die vanuit financieel zicht behoefte hebben aan een toekomstbestendige structuur kan ik helpen. Ervaring opgebouwd in het opzetten en optimaliseren van informatiebehoeften en –processen bij veelal groeiende bedrijven waar de finance organisatie in de breedte (systemen, cultuur, discipline) behoefte had aan een verdere professionalisering. Het goed weten om te gaan met veranderingen vormt voor mij een uitdaging om tot verbeteringen te komen. Het aanbrengen van structuur en helderheid, en het verschaffen van inzicht in processen, data en menselijke verhoudingen vind ik leuk om te doen en sluiten goed aan op wie ik ben: evenwichtig, gestructureerd, organiserend, relativerend en humor.

 Samenvatting aanbeveling Score: (gebaseerd op 0 aanbevelingen)

Toon of verberg aanbevelingen
Professionele kennis en expertise:
Commitment & motivatie:
Communicatieve vaardigheden:
Prijs-/kwaliteitverhouding:

 aanbevelingen

Geen aanbevelingen beschikbaar

 Opleiding

Instituut

Afstudeerjaar

Niveau

Diploma

Accountancy (RA) Vrije Universiteit 1993 Post doctoraal Afgerond
Bedrijfseconomie Vrije Universiteit 1987 Universiteit Afgerond

    Werkervaring

sep 17 - feb 18

AMC - Directoraat Huisvesting en Techniek | Amsterdam
Business Controller:
Het Directoraat Huisvesting en Techniek is verantwoordelijk voor het (ver)bouwen, renoveren en in stand houden van bestaande gebouwen, installaties en terreinen van het AMC als geheel, alsmede het verzorgen van het onderhoud van medische apparatuur.

aug 15 - jul 17

Voiceworks B.V | Almere
Manager Finance:
Voiceworks is een Telecom/ICT bedrijf en bedenkt, ontwikkelt en levert innovatieve communicatiemiddelen voor de zakelijke markt. Opgericht in 2005, is in private eigendom en groeit jaarlijks snel met in 2017 ca. € 60 mln. omzet en 200 werknemers in Nederland, Duitsland, Spanje en Servië.

aug 05 - aug 15

Samlerhuset Group | Almere
Senior Group Controller:
Samlerhuset Group is een direct marketing bedrijf dat herdenkingsmunten verkoopt aan consumenten in 15 Europese landen en China, met een omzet van ca. € 120-350 mln. en 350 werknemers. Deze munten worden verkocht via direct mail, telemarketing, e-commerce, coupons, etc.. Het bedrijf is in 1994 opgericht in Noorwegen, en is in private eigendom van Noorse aandeelhouders. In 2013 besloten de aandeelhouders het bedrijf te reorganiseren door de Nederlandse holding te sluiten, vooruitlopend op een toekomstige verkoop van het bedrijf.

Belangrijkste taak was het opstellen van de vennootschappelijke jaarrekening en diverse andere jaarrekeningen van kleine vennootschappen

jan 14 - jul 14

Samlerhuset Group | Almere
Senior Group Controller:
Taken & verantwoordelijkheden:
• Coördineren/managen van het jaareindeproces, de externe audit en opstellen geconsolideerde cijfers en jaarrekening (IFRS)
• Opstellen statutaire jaarrekening van diverse entiteiten
• Projectleider van de verhuizing van de holdingadministratie van Nederland naar Noorwegen

Vast dienstverband

aug 05 - jul 13

Samlerhuset Group | Almere
Senior Group Controller & Chief Accountant:
Organiseren/managen van Samlerhuset's accounting, planning, audit en business controlling activiteiten

okt 01 - jul 05

Cementbouw Betonmortel Groep | Cruquius
Business Group Controller:
Cementbouw Betonmortel Groep is een van de 5 divisies/business groups van Cementbouw B.V. (private equity eigendom), actief in de productie en handel van betonwaren, bouw-materialen, grondstoffen (cement, betonmortel, zand en grind) en doe-het-zelf zaken (Gamma, Karwei). Cementbouw's omzet bedroeg ca. € 1.0 mld. en 3.800 werknemers. De Betonmortel divisie bestaat uit 26 werkmaatschappijen (productie van betonmortel, zand & grind handel en winning, en recycling) met een omzet van ca. € 175 mln. en 500 werknemers (in Nederland, België en Duitsland).

Managen van de rapportage, consolidatie, planning & analyse en controlling activiteiten van de divisie Betonmortel

aug 98 - sep 01

Eaton B.V | Schiphol-Rijk
Country Controller Netherlands:
Eaton B.V. is het Europese hoofdkantoor van Eaton Corp. (Cleveland, VS), een beursgeno-teerde productieonderneming. Eaton produceert electrische, electronische en hydraulische onderdelen voor o.a. de luchtvaart, scheepvaart, auto- en constructie-industrie. Eaton heeft ca. 195 productielocaties in 24 landen, met een omzet van ca. $ 8,5 mld. en 60.000 werk-nemers. Met ingang van 1999 verhuisde Eaton haar Europese hoofdkantoor van Londen (VK) naar Schiphol-Rijk.

Coördineren/managen van alle statutaire en fiscale zaken, verzekeringen, pensioenen en salarisadministratie binnen Nederland
Opzetten/inrichten (financiële) organisatie van Europees hoofdkantoor (o.a. facilitaire zaken, aantrekken financiële staf, implementatie procedures en Oracle Financials)

jan 90 - jul 98

N.V. Koninklijke KNP BT | Amsterdam - Hilversum - Naarden
Group Controller Divisie Packaging:
Nederlandse multinational, beursgenoteerd, ontstaan in 1993 na de fusie tussen KNP, Bührmann-Tetterode en VRG Groep, verdeeld in 3 sectoren: Papier (productie), Verpakkingen (productie van massief karton, golfkarton, recycled papier, flexibele en beschermende verpakkingen) en Handel (papier, grafische systemen, informatie- systemen, kantoorbenodigd-heden); KNP BT’s omzet was ca. € 13 mld. en 26.000 werknemers met productiefaciliteiten en verkoopkantoren in Europa, VS en Azië.

Diverse financiële posities vervuld: Group Controller Sector Verpakkingen (KNP BT 1995-1998), Senior Analist Corporate Control (KNP BT 1993-1995), Assistent Concern Controller (VRG Groep 1990-1993))

jan 87 - jan 90

Kas Bank NV (v/h Kas-Associatie NV) | Amsterdam
Adviseur Interne en Business Controls:
Kas Bank is een beursgenoteerde, onafhankelijke, gespecialiseerde bank met als kernactivi-teiten bewaarneming, clearing en settlement, zowel gericht op institutionele beleggers als op banken en commissionairs; 750 werknemers met kantoren in Amsterdam en Londen.


Overig
ICT MS Office, Exact, SAP, AccountView, Cognos, Hyperion, Oracle Financials

   Cursus

Instituut

Afstudeerjaar

Geen cursussen beschikbaar

 Talenkennis

Niveau

Nederlands Moedertaal
Engels Uitstekend
Frans Basis
Duits Basis

Overige vaardigheden

Geen overige vaardigheden beschikbaar

Hobby's/sport/interesses:

Het goed weten om te gaan met veranderingen vormt voor mij een uitdaging om tot verbeteringen te komen. Het aanbrengen van structuur en helderheid, en het verschaffen van inzicht in processen, data en menselijke verhoudingen vind ik leuk om te doen en sluiten goed aan op wie ik ben: evenwichtig, gestructureerd, organiserend, relativerend en humor.

Nevenfunctie:
2007-heden, S.V. ARGON (sportvereniging (voetbal, basketball)), Mijdrecht
Bestuurslid (secretaris en vice-voorzitter)

ICT kennis: MS Office, Exact, SAP, AccountView, Cognos, Hyperion, Oracle Financials