Profiel interim professional

Een ervaren HR “ professional “, die zijn sporen heeft verdiend in grote (internationale) en kleinere ondernemingen, zowel profit als non-profit. Het laatste decennium, naast het “ standaard “ HR werk, met name zich bezig gehouden met (cultuur) verandertrajecten, opvolgingsproblematiek (vraagstukken rond beloning, duurzaamheid en talent, binden en boeien van medewerkers), reorganisaties, People en Change trajecten.

 Samenvatting aanbeveling Score: (gebaseerd op 0 aanbevelingen)

Toon of verberg aanbevelingen
Professionele kennis en expertise:
Commitment & motivatie:
Communicatieve vaardigheden:
Prijs-/kwaliteitverhouding:

 aanbevelingen

Geen aanbevelingen beschikbaar

 Opleiding

Instituut

Afstudeerjaar

Niveau

Diploma

P&A Sociale Academie Groningen 1983 HBO/Post-HBO Afgerond

    Werkervaring

mrt 99 - heden

Next Step Consultancy
Interim (HR) Manager:

jun 17 - sep 17

Next Step Consultancy
Business Coach:
opdracht: Coachen (parttime) van een jonge HR Professional in het bedenken/ontwerpen/schrijven van een HR visienota en dit vertalen naar een HR jaarplan met concrete acties voor de korte en lange termijn.

okt 16 - jan 17

Technip Benelux
Interim HR BP Consultant:
Ingenieursbureau in de Olie en Gas branche.
opdracht: Adviseur van de lokale directie, HR en USA (Houston) gevestigd Senior Concern Management inzake een adviesaanvraag (OR) betreffende een reorganisatie. Ondersteunen bij een aantal HR projecten.

aug 15 - mrt 16

RBG, (Koninklijke Burger Groep)
Change & Organization Manager:
Royal Burger Group (RBG), (Koninklijke Burger Groep, familie bedrijf, regio Rotterdam/Antwerpen).
Opdracht: Interim verander Manager, met de specifieke opdracht van het initiëren van een cultuur veranderingstraject en definiëren van een talent groep van het middenkader samen met OR en Senior Management (familie).Projectleider van organisatieaanpassing (NL/BE) n.a.v. SWAT analyse. HR BP voor de gehele organisatie (10 landen in Europa).

mei 13 - jul 15

Brush HMA bv
Interim HR Manager:
Opdracht: Initiëren, uitvoeren van een forse reorganisatie en veranderingsproces, ten einde het verkrijgen van een duurzame (winstgevende) toekomst, tezamen met OR, vakbonden en Senior Concern Management (UK en CZ). Projectleider van o.m. invoeren zelfsturende teams, bedrijfsschool. HR Manager plant in Ridderkerk.

okt 12 - mei 13

Area Reiniging NV
Interim HR adviseur:
Coevorden; regionaal afval verwerkingsbedrijf. Opdracht: Op verzoek van de directie een beleidsnota geschreven over de effecten van de verhoging van de pensioenleeftijd op medewerkers. Vertaling van de nota in leeftijdsbewust personeelsbeleid voor nu en in de toekomst. Binden en boeien van medewerkers voor nu en in de toekomst.

jan 11 - jan 13

Faber Halbertsma Groep
Interim HR Consultant:
Uitvoeren van diverse korte opdrachten, zoals het trainen van een aantal OR-en Synergon, Caparis (SW bedrijven) en Smurfit Kappa en het maken van een aantal salaris/benefits bench markten t.b.v. de pallet industrie (Faber Halbertsma Groep). Onderzoeken en het leiden van een discussie voor werkgevers met, o.a. de gemeenten Oldambt en Bellingwedde, naar de beschikbare werkgelegenheid in het noorden van de provincie Groningen en aangrenzend Duitsland.

aug 10 - jan 11

Kids2b
Interim Manager Kinderopvang:
(Parttime).
Opdracht: In opdracht van de Raad van Toezicht en de Bestuurder, beoordelen van de organisatie structuur, cultuur en werkwijze en het doen van aanbevelingen hierin. Opzetten van een OR. Ad interim vervullen van de functie Manager Kinderopvang. (220 FTE)

okt 08 - aug 10

Sony Ericsson Mobile Communications International AB
Interim (HR) Manager:
Opdracht: Interim manager van de site (75 FTE) en het in 2 fasen, in opdracht van de Executive Board in Londen en Lund (Zweden), sluiten van de R&D vestiging in Emmen. Het initiëren, faciliteren van een 2-tal doorstarts (MBO) met ongeveer 35 medewerkers. Het regelen van een sociaal plan met sociale partners. Uitvoeren van een reorganisatie in de vestiging in Badhoevedorp (Schiphol).

mrt 07 - jun 08

Smurfit Kappa Corrugated Benelux
Interim HR Manager Benelux:
450 medew. in België.
Opdracht: Ontwikkelen van een integraal HR beleid met als speerpunt; HR als Business Partner, Talent pool, Health en Safety en opvolgingsproblematiek. Harmoniseren van 3 Cao's. Harmoniseren van 2 pensioen regelingen. Ontwikkelen van een talent programma en coaching van de HR medewerkers naar Business Partners model.

jan 06 - dec 07

Sopal B.V
Interim (HR) Manager:
Opdracht: Interim manager van de site, het sluiten van de papierfabriek in Doetinchem (50 FTE). Verkoop van de bezittingen (gebouwen, grond en machines). Het (fiscaal en fysiek) beëindigen van de BV.

jan 05 - jul 05

Sony Logistics Europe BV
Interim HR Manager:
het grootste Sony magazijn in Europa (400 medewerkers plus 500 tijdelijke medewerkers in piek seizoen), Tilburg
Opdracht: Organiseren en uitvoeren van een reorganisatie ( +/- 40 medewerkers)

nov 03 - jul 05

Sony Europe BV
Interim Head HR Europe:
Opdracht: Organiseren en coördineren van de verhuizing van Sony Europa BV. (Schiphol, Berlijn, Brussel en Londen), (200 medewerkers, 40 nationaliteiten)) naar Londen. Het sluiten en verhuizen van een gedeelte van het Sony callcenter in Heerlen (120 medewerkers) naar Brussel. Maken van sociaal plannen met de OR.
(Europese OR, OR + vakbonden België en OR + vakbonden Nederland)

mrt 99 - nov 03

various
Interim HR Consultant, recruitment:
Verschillende interim/rekruut en organisatieadvies opdrachten:
Productie organisaties (AVEBE), Retail (Maxis), Vakbonden (FNV Horeca), SW bedrijven (Caparis, Empatec), Gemeentelijke overheid (Gemeente Achtkarspelen).

nov 96 - mrt 99

AVEBE B.A
HR Manager:
7 productielocaties in NL, FR, GER, standplaats Veendam.

aug 91 - nov 96

ESHA Holding BV Hoogkerk
HR Manager:

jan 84 - jan 91

Lankhorst Touwfabrieken
Personeelsfunctionaris - Maxis (Muiden en Ede):
PAS personeelsadviesbureau (Heerenveen).

   Cursus

Instituut

Afstudeerjaar

HR Strateeg (MBA) RUG 1997

 Talenkennis

Niveau

Dutch Moedertaal
Frisian Goed

Overige vaardigheden

COMPETENTIES
Een ervaren HR " professional ", die zijn sporen heeft verdiend in grote (internationale) en kleinere ondernemingen, zowel profit als non-profit. Het laatste decennium, naast het " standaard " HR werk, met name zich bezig gehouden met (cultuur) verandertrajecten, opvolgingsproblematiek (vraagstukken rond beloning, duurzaamheid en talent), reorganisaties, People en Change trajecten.. Bezit een " can-do " instelling, zoekt de verbinding en is een inspirerende, coachende leider. Een denker en doener. Werkt graag met een organisatie in plaats van voor een.

Hobby's/sport/interesses:

Trainen van Border Collies met schapen, het Friese paard, ontspanning thuis.